Trillingsmetingen uitvoeren

Naast asbestinventarisatie en onderzoek voeren wij ook trillingsmetingen uit, welke worden uitgevoerd met de meest geavanvceerde meetapparatuur. Bij uw sloopwerkzaamheden registreren de trillingsmetingen de trillingen gedurende het hele project. Trillingen kunnen mogelijk schade veroorzaken aan gebouwen, doordat het materiaal van het gebouw de trilling niet op kan vangen. Met een rapport over de trillingen heeft u direct alle gegevens om de oorzaak te bepalen en u te helpen bij een eventuele schadeclaim. De trillingsmeters meten conform de SBR richtlijn, Deel A en B uit 2002 en DIN4150 / DIN45669.

Werkwijze trillingsmetingen

Nadat een meetplan is opgesteld worden de trillingsmeters geinstalleerd. Hierna begint de registratie van metingen, of moitoring. De uitslagen worden constant gecontroleerd en bij een overschrijding van de norm zal een alarm worden verstuurd. Dit alarm kan per sms, email of met alarmverlichting op locatie worden verstuurd. Na de trillingsmetingen kan indien nodig een rapport worden opgesteld conform SBR richtlijnen.

trillingsmetingen

De trillingsmeters

trillingsmetingenDe door ons gebruikte trillingsmeetapparatuur heeft onder andere een GPRS/internet connectiviteit en verplaatsingsmetingen. Op het scherm wordt de data weergegeven en iedere dag stuurt het apparaat de gegevens via GPRS naar onze server. Wij kunnen met deze gegevens vervolgens uitgebreide grafieken samenstellen.

Wij gebruiken Profound Vibra SBR+ meters. Deze apparaten hebben kunststof kappen en zijn spatwaterdicht. De trillingsmeter kan tot 4 weken constant metingen verrichten, werkt op batterijen en is bovendien makkelijk te verplaatsen.

Het gebruik van de juiste meetapparatuur voor trillingsmetingen is zeer belangrijk. In geval van een conflict kan het gebruik van apparatuur dat niet aan de richtlijnen van SBR voldoet leiden tot een beslissing in uw nadeel. Onze meetapparatuur voldoet voor 100% aan deze richtlijnen.

Normen trillingen

De SBR A-norm is een grenswaarde waarbij trillingen waarschijnlijk geen schade zullen veroorzaken. Bij sloopwerkzaamheden, maar ook bij heien of verkeer is de SBR A norm de grenswaarde die over het algemeen wordt aangehouden. Bij overtreding van de norm is het waarschijnlijk dat er schade aan gebouwen optreedt. De SBR B norm is de grenswaarde van trillingen waarboven mensen hinder zullen ondervinden. Meer informatie over de normen vindt u op de website van SBR.