Woningen

Iedereen heeft wel eens gehoord van het spreekwoord een ‘eigen haard is goud waard’. Iets minder bekend is het feit dat in woningen met een bouwjaar van voor 1 januari 1994 de kans erg groot is dat asbest aanwezig is. Immers is asbest goedkoop en vanwege zijn vele goede eigenschappen vaak ook toegepast in uw huis dat goud voor u waard is. Of u nu eigenaar bent van een koop woning of lid bent van een VVE (Vereniging Van Eigenaren), huurder of verhuurder particulier, u kunt allemaal te maken krijgen met asbest. Hetzij in een eengezinswoning, twee-onder-een-kapwoningen, villa, bungalow, woongroepen, verpleeghuizen, flat woningen. Het is dan ook niet ongewoon dat regelmatig verbouwingen plaatsvinden om een verblijf plezieriger te maken.

De aanwezigheid van asbest kan behoorlijk roet in het eten gooien als net met een verbouwing is gestart. Onze dienstverlening biedt u daarom een kans dit te voorkomen door voorafgaand aan de verbouwing bijvoorbeeld een asbestinventarisatie onderzoek te laten uitvoeren. Wij pleiten zelfs voor om asbest in kaart te brengen nog vóórdat er plannen zijn van een verbouwing. Immers kan asbest in veel gevallen geen kwaad, echter indien men schades veroorzaakt aan asbest tijdens verbouwingen is het kwaad vaak al geschied. Dan kan de aanwezig van asbest ineens risico’s met zich meebrengen.
Tevens brengt dit voor bewoners en/-of gebruikers onnodig risico’s met zich mee welke hadden kunnen worden voorkomen door het uitvoeren van een asbestinventarisatie.
Voorts zorgen zogenaamde asbest calamiteiten vaak voor stilstand tijdens de verbouwing wat weer onnodig veel extra kosten met zich meebrengen.

Wij als Technical Asbest Services B.V. (TAS B.V.) vinden overigens dat je kennis moet delen. Hieronder dan ook een aantal foto’s van toepassingen welke veelvuldig in en om de woningen worden aangetroffen;

woningen

vloerzeil

woningen

radiator

woningen

golfplaten dak

woningen

onderlaag

 

 

 

 

 

 

woningen

schoorsteen

woningen

wandbeplating

woningen

bloembak

woningen

borstwering